maratoestalvienergetic_388x220

Ajuda’ns a estalviar i ser més sostenibles!

El CEM l’Espanya Industrial i el CEM la Bordeta són dos dels equipaments del territori que formen part de la Marató d’estalvi energètic contra la pobresa energètica, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona que tindrà lloc durant el mes de febrer.

 

Aquest any, 62 equipaments de Barcelona participaran en la Marató d’Estalvi Energètic: 11 centres educatius, 28 equipaments esportius i seus de districte i altres oficines i alguns equipaments culturals.

 

L’estalvi generat es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà al projecte E3 Barcelona, una iniciativa educativa de lluita contra la pobresa energètica. El projecte és una prova pilot que s’impulsa a tres instituts de la zona del Besòs, que és un territori desafavorit, i bàsicament consisteix en l’aplicació de mesures d’estalvi i apoderament de l’alumnat en temes d’energia. El que farem nosaltres amb els diners que s’estalviïn és incidir sobre les famílies de l’alumnat susceptibles de patir pobresa energètica.

 

L’any passat ja vam formar part d’aquest projecte, i aquest any tornem a repetir incorporant el CEM la Bordeta.

 

Què farem?

 

Des del CEM l’Espanya Industrial i i el CEM la Bordeta impulsarem una campanya de sensibilització amb l’objectiu de reduir els consums i fer un ús responsable dels recursos. Algunes de les accions previstes seran: apagar aparells durant la nit o períodes en què no s’utilitzen, temperatura òptima de 21º als despatxos, protocols del personal de manteniment per un ús més racional de l’enllumenat, campanya de comunicació a les persones abonades, etc.

 

Aquesta línia de sostenibilitat ambiental és molt important i present a les nostres instal·lacions, CEM l’Espanya Industrial i al CEM la Bordeta, ja fa temps que hem impulsat mesures en aquest sentit com la substitució de l’enllumenat que es fa malbé per altres més eficients (il·luminació LED), sistema d’encesa i desconnexió mitjançant sensors de moviment i/o crepusculars, els ultraviolats a algunes piscines i altres mesures d’eficiència energètica en les quals continuarem apostant fermament des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, l’entitat que gestiona aquestes instal·lacions.

 

Així mateix, properament instal·larem estacions de reciclatge a espais com el vestíbul, la terrassa o la cafeteria per reduir els residus que generem i contribuir a la protecció del medi ambient.

 

Seguirem treballant compromesos amb l’ús responsable d’energia!

 

Hi ha gestos que costen poc… I valen molt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone