web_maratoenergetica2020-01

MARATÓ D’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

El CEM l’Espanya Industrial i el CEM la Bordeta tornen a participar en la Marató d’Emergència Climàtica, que té un objectiu ben clar: reduir els consums d’aigua i energia i sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer un consum energètic responsable.

Durant tot el mes de febrer, un total de 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes participaran en la Marató. Això vol dir que les persones que hi treballin o facin ús de l’equipament s’hauran de fixar molt bé en com consumeixen energia i aigua, i reduir els residus o reciclar-los.

L’estalvi que s’aconsegueixi es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà al projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals, gestionats per una entitat sense afany de lucre.

Com pots ajudar a la Marató?

Cada vegada que facis ús de les instal·lacions dels poliesportius fixa’t molt bé en com consumeixes energia i aigua i redueix els residus o recicla’ls. Setmanalment es farà un control dels consums d’aigua, electricitat, gas i emissions de CO2, i es mirarà si s’ha aconseguit reduir-ho respecte als consums dels anys anteriors. L’estalvi que s’aconsegueixi es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà al projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals, gestionats per una entitat sense afany de lucre.

Pel que fa al funcionament dels centres esportius, algunes de les accions previstes seran: apagar aparells durant la nit o períodes en què no s’utilitzen, temperatura òptima de 21º als despatxos, protocols del personal de manteniment per un ús més racional de l’enllumenat, campanya de comunicació a les persones abonades, etc.

Aquesta línia de sostenibilitat ambiental és molt important i present a les nostres instal·lacions, CEM l’Espanya Industrial i al CEM la Bordeta, ja fa temps que hem impulsat mesures en aquest sentit com la substitució de l’enllumenat que es fa malbé per altres més eficients (il·luminació LED), sistema d’encesa i desconnexió mitjançant sensors de moviment i/o crepusculars, els ultraviolats a algunes piscines i altres mesures d’eficiència energètica en les quals continuarem apostant fermament des del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, l’entitat que gestiona aquestes instal·lacions.

Seguirem treballant compromesos amb l’ús responsable d’energia!

Hi ha gestos que costen poc… I valen molt!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone